Grundejerforeningen Christianslund omfatter både andelsboliger og ejerboliger, erhverv, kældre, fælles-belysning, kloaker, veje, stier, legeplads, søen og grønne områder.
Grundejerforeningen består af følgende medlemmer:
A/B Christianslund I - 35 andelsboliger
E/F Christianslund II - 24 ejerboliger
E/F Christianslund III - 24 ejerbolig
E/F Christianslund IV - 28 ejerboliger
Fritz Schur Ejendomsadministration ApS (udlejning til erhverv)
De grønne fælles arealer omfatter bede, beplantninger i området, græsarealerne langs bygningerne (på øst siden) tilhørende Ejerforeningerne Christianslund II og III, græsarealet øst for Ejerforeningen Christianlund IV, græsarealet imellem parkeringspladserne for A/B Christianslund I og Christianlund IV samt området omkring søen og legepladsen..
Det påhviler ejere/beboere af stuelejlighederne at vedligeholde og klippe hække ved egen bolig – både på inder- og yderside samt foroven - to gange årligt (juni og september). Hække må maks. være 180 cm høje ifølge Hegns-loven. Hverken Grundejerforeningen eller gartnerfirmaet, der vedligeholder området i øvrigt, har ingen pligt i forhold til hækkene.
Affald fra hæk-klipning skal ryddes væk i forbindelse med klipning og køres bort (læs: må ikke kommes i affaldscontainere).
Den enkelte beboer/ejer har pligt til løbende at fjerne ukrudt på begge sider af hækken, således at bede under hække holdes fri for ukrudt.
Træer langs hækkene ved Ejerforeningerne Christianslund II, III og IV skal vedligeholdes af foreningerne selv.
Parkeringspladser
Der er én parkeringsplads pr. bolig nær egen hovedindgang.
En husstands bil nummer 2 og parkering for gæster er langs syd/vest siden af bygningen for Ejerforeningen Christianslund III og langs søen. Varevogne skal altid parkere længst ned mod Teglgården ved søen.
Trailere, campingvogne og lignende må ikke langtidsparkere på Christianslund (læs: max en uge er undtagelsesvist tilladt).
Handicap parkering skal respekteres og handicap markerede p-pladser må kun benyttes af køretøjer med handicap-parkerings-licens eller køretøjer tilhørende 'hjemmeplejen'. Det betyder, at der gælder samme regler for handicap-pladser på Christianslund som i den øvrige del af Danmark.
Kældre
Der er tilknyttet ét kælder-depot-rum til hver bolig på Christianslund, og de findes i kældrene under bygningerne for Ejerforeningen Christianslund II og Ejerforeningen Christianslund III.
Der er ophængt ordensregler for kældrene på dørene i kældrene - og de skal naturligvis følges af hensyn til bygningen og beboerne i de to bygninger.
Af sikkerhedsmæssige årsager er der et særligt nøglebriksystem, for at man kan få adgang til kældrene.
I henhold til Grundejerforeningens vedtægter skal selve grundejerforeningsområdet til stadighed have et ensartet præg ligesom den ydre fremtoning af de enkelte bygninger i grundejerforeningsområdet ikke må væsentligt ændres eller afviges fra den oprindelige udformning ved opførelsen. Dette er for at sikre, at den samlede bebyggelse i området til stadighed har et ensartet præg. Det betyder også, at bebyggelserne med hensyn til bemaling og materialevalg skal fremstå ensartede.
Episoder siden etableringen af grundejerforeningsområdet har medført en fælles fortolkning af vedtægterne foreningerne imellem og dermed behovet for følgende præciseringer;
Altaner og haver
Vindafskærmning af altaner må alene foretages ind mod egen bolig og skal være med glasklar, mat eller sandblæst glas/plexiglas/acryl.
Opsætning af altankasser skal ske ind mod egen bolig - ikke udvendigt på altan.
Der må på altaner ikke forefindes nogen form for anordninger til opsætning af blomsterkasser, tørrestativer eller lignende , der rager op over rækværket.
Ønske om opsætning af yderligere jern-konstruktion mod naboer skal godkendes af egen Bestyrelse, med henblik på at bevare ensartethed i facadearkitekturen.
Havelåger, der ønskes opsat, skal være i model Rømø og i farven hvid og skal åbne ind mod egen bolig. Opsætning skal godkendes af egen forenings Bestyrelse inden opsætning.
Opsætning af skur eller lignende i egen have er ikke tilladt.
Markiser / Parabol-antenner
Det er tilladt at opsætte markiser på terrasser i etager og i stueplan - dog kun med den af Generalforsamlingen godkendte farve (grå med farvekoden 873/926 – S 6502-Y).
Markisen skal kunne oprulles i lukket kasse i lysegrå eloxeret aluminium. Kontakt egen Bestyrelse for endelig godkendelse inden opsætning eller ved spørgsmål i øvrigt.
Parabolantenner må ikke sættes op.